NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Magyarok Európáért 2024 díjat kapott az Európai Tükör folyóirat szerkesztősége

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter és Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője adta át a díjat Koller Boglárkának, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar (ÁNTK) tanszékvezető egyetemi tanárának, a folyóirat szerkesztőbizottsága elnökének május 9-én, az Európa-napon, a Pesti Vigadóban.

Az Európai Tükör folyóirat elsődleges célja, hogy valós képet adjon az európai integrációs folyamatokról és kihívásokról a harmadik évezred elején. A lap földrajzi fókusza az Európai Unió, ezen belül Kelet-Közép Európa, illetve Magyarország. A tárgyalt tudományterületek között kiemelt szerepet kapnak a közgazdaság-tudomány, a jogtudomány, a politikatudomány és ezek határterületeinek legfontosabb kérdései és aktualitásai. A folyóirat nagyban hozzájárul az uniós szakpolitikákról folytatott szakmai tudományos párbeszéd megteremtéséhez.

Az Európai Tükör elődjét a Külgazdasági és Külügyminisztérium adta ki, amely 2017-ben mondott le kiadói jogairól az NKE javára, így 2017 óta az egyetem adja ki a lapot. Az Európai Tükör jelenleg az Európa-tanulmányok multidiszciplináris terület magyar és angol nyelven megjelenő, vezető hazai tudományos folyóirata. A szerkesztőség elkötelezett és sikeres munkájának eredményeként 2017 óta az Európai Tükör az MTA IX. Osztály folyóiratlistában több tudományterületen is folyamatosan javította a besorolását. A folyóirat az MTA IX. Osztály politikatudományi listában „A” minősítéssel rendelkezik.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szerkesztőség minden jelenlegi (Kecsmár Krisztián, Koller Boglárka, Pásztor Szabolcs, Orbán Endre) és korábbi tagjának (Teleki Bálint, Ördögh Tibor) az elkötelezett munkájukért!

 

Fotó: https://media1.hu/2024/05/10/magyarok-europaert-dij-europai-tukor-folyoirat-szarka-judit/