NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Főszerkesztői értekezlet a Ludovikán

Kovács László dandártábornok, tudományos rektorhelyettes kezdeményezésére egyetemi folyóiratokkal kapcsolatos workshopot rendeztek a Ludovika Főépület Zrínyi Termében, április 26-án. Az értekezleten - amelyet negyedévenként terveznek megismételni - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gondozásában megjelenő 14 folyóirat képviselői, továbbá a Ludovika Egyetemi Kiadó Iroda vezetője és munkatársai, valamint a Tudományos Ügyek Iroda, a Tudománystratégiai Iroda és az Egyetemi Könyvtár vezetői voltak jelen.

A rendezvény célja az egyetemi folyóiratok helyzetének áttekintése, közös stratégiai célok kidolgozása, operatív kérdések áttekintése, valamint javaslatok felvetése volt.

Bevezetőjében Kovács László kiemelte az egyetemi folyóiratok erősségeit, az elmúlt években végrehajtott változtatások mentén elért eredményeket, valamint megjelölte azokat a pontokat, ahol változtatásra van szükség. Felajánlotta a tudományos rektorhelyettes területéhez tartozó szervezeti egységek segítségét a szerkesztőségeknek és kiemelte, hogy az egyetemi lapok minőségének folyamatos javítása elsődleges cél.

Loványi-Petró Ildikó, a Ludovika Egyetemi Kiadó vezetője tájékoztatta a résztvevőket a folyóiratok kiadásával kapcsolatos munkafolyamatok és a megjelenés helyzetéről, majd kerekasztal-beszélgetés formájában több konkrét felvetés, illetve megoldandó probléma hangzott el a folyóiratok munkatársai részéről, például a lektorálási feladatokkal, a láthatóság és idézettség kérdésével, valamint a szakmai kapcsolatok hazai és nemzetközi színtéren történő továbbfejlesztésével kapcsolatban.

 

Szöveg: Mészáros Zoltán (Egyetemi Könyvtár, főigazgató)

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: Főszerkesztő