Szűkítés


Minden Címke 708

Megtartotta alakuló ülését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktorandusz Önkormányzata

A 2015. évi doktorandusz önkormányzati választások 2015.01.22 – 2015.01.28. között megrendezett második fordulójában a doktoranduszok és doktorjelöltek a három doktori iskolában nyolc jelöltjére adhatták le szavazataikat.  Az alakuló ülésen a régi, régi-új és új képviselők titkos szavazással újabb egy évre Kiss Dávidot választották elnöknek és Petruska Ferencet alelnöknek, a titkári feladatokat pedig Balog Fatime látja el ezentúl. A képviselők grafikus ügyekért felelős referensnek Orbók Ákost, kommunikációs referensnek pedig Vajkai Edina Ildikót választották meg.

Kiss Dávid ismertette a 2015-re vonatkozó költségvetést és programtervet is, melynek legfontosabb elemei az idén második alkalommal megrendezésre kerülő tudományos poszterverseny, kerekasztal-beszélgetés és workshop, valamint a harmadszor megrendezésre kerülő „Haza szolgálatában” konferencia. A képviselők egyet értettek abban, hogy továbbra is törekedni fognak a tavaly és tavalyelőtt elkezdett együttműködések (Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesülete, Doktoranduszok Országos Szövetségének Hadtudományi és Közigazgatás-tudományi Osztályai) jövőbeli sikeres és gyümölcsöző folytatására.

A Doktorandusz Önkormányzat sikerének tekinthető, hogy a Doktori Szabályzat módosításában Prof. Dr. Padányi József dandártábornok, Rektorhelyettes Úr kérésének megfelelően aktív résztvevőként és javaslattevőként, benyújtotta javaslatait. A módosító indítványban, amit Rektorhelyettes Úr és mindhárom Doktori Iskola vezetője is jóváhagytak és támogattak, többek között szerepel az, hogy a új DSZ hatálybalépését követően az Önkormányzat egy-egy doktoranduszt delegálhat a Doktori Iskola Tanácsokba és Doktori Iskolánként szintén egy-egy főt (azaz összesen hármat) az Egyetemi Doktori Tanácsba.

Fontos eredmény továbbá, hogy az eddigi tanácskozási jogú tagság helyett az új Szenátus munkájában a Doktorandusz Önkormányzat elnöke immár szavazati joggal vehet részt.

A Doktorandusz Önkormányzat 2015. február 9-én hivatalosan is elindította Facebook-oldalát, melyen keresztül az érdeklődők és doktoranduszok megismerhetik az Önkormányzat működését és legfrissebb híreit. Az oldalt a https://www.facebook.com/nke.dok címen érhető el.


A megválasztott képviselők ABC-sorrendben:


Balog Fatime titkár, KMDI

Kiss Dávid elnök, KMDI

Lőrincz András KDI

Máthé Réka KDI

Ordók Ákos grafikus referens, KMDI

Petruska Ferenc alelnök, HDI

Vajkai Edina Ildikó kommunikációs referens, HDI


A megválasztott képviselőknek eredményes, jó munkát kívánunk!

Cimkék: dök-hírek, 2015