Szűkítés


Minden Címke 680

Az NKE tollaslabda szakosztály sikeresen zárta az évet!

    • seregelyes

Seregélyesen került sor az év utolsó jelentős tollaslabda versenyére. Az NKE SE szakosztályunkat ezúttal négy játékos képviselte, akik alaposan kitettek magukért, hiszen az öt első osztályú versenyszámból három is NKE-sikerrel zárult!

Pusztai Balázs férfi egyesben kedvező sorsolást kapott és könnyedén is vette az első kanyart a BEAC-os Balázs Gergő ellen, hogy biztosítsa helyét a legjobb 16 között, ahol egykori SISE-s csapattársával, Turzó Balázzsal kellett farkasszemet néznie. Kiélezett küzdelemben, 3:2 arányban legyőzte egykori klubtársát is, hogy aztán egy újabb fehérvárival, Mórocz Ákossal ütközzön meg az elődöntőért.

Az összecsapásnak nem Pusztai volt a favoritja, Balázsnak azonban őt is sikerült két vállra fektetnie, így teljesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé. Ott aztán a verseny későbbi győztese, Horváth Kristóf már soknak bizonyult számára, de egy percig sem kellett vigasztalni a vereség miatt, hosszú idő után tudott ugyanis ismét érmet nyerni férfi egyesben egyesületünk játékos-edzője.

Mégsem Balázs volt azonban a legeredményesebb NKE játékos ebben a számban, hiszen miközben ő a felső ágon nyerte a mérkőzéseket, Szikra Csaba az alsó ágon menetelt. Csaba szintén kiemelés nélkül vágott neki a tornának, és ugyan a rajtja nem volt zökkenőmentes, Balázzsal ellentétben ő az elődöntőt is sikerrel vette, így kiharcolta a döntőbe jutást. A nemrég két szenior országos bajnoki aranyat is nyerő Szikrának aztán szintén fejet kellett hajtania a kiváló formának örvendő Horváth Kristóf előtt, de ezüstérmes produkciójával jelezte, hogy továbbra is számolni kell vele a párosok mellett az egyes versenyszámban is!

A férfi egyes szám legeredményesebb NKE-s tollaslabdázója, Kereszti Zoltán kihagyta ugyan a seregélyesi viadalt, de mivel legfőbb vetélytársai sem utaztak el a Fejér megyei városba, megőrizte év végére előkelő 4. helyét a férfi egyes magyar ranglistán.

Nem lépett előre a Pelikán kupán mutatott produkciójának köszönhetően Kispál Kata sem, megerősítette viszont női egyes ranglistán elfoglalt 3. helyét, amelyet a Multi Alarm kupát követően tudott elérni. Kata szettveszteség nélkül menetelt a döntőig, ahol mindenki azt hitte, hogy Hircze Nórával fognak megküzdeni a végső győzelemért. Mégsem így alakult azonban a forgatókönyv, a hazai pályán játszó Deák Dorina ugyanis elütötte Nórát a finálétól, ahol aztán Katát is majdnem meglepte, de a végén szerencsére mi örülhettünk!

Katának ez már a második aranya volt aznap, az egyes küzdelmekre ugyanis vegyes páros meccsekkel hangolódott. A Szent-Andrássy Márk – Kispál Kata kettős idén már két tornagyőzelmet is elkönyvelhettek másodosztályban, a legjobbak között azonban a siker még váratott magára. Egészen eddig. Játékosaink esélyeshez méltóan jutottak el a döntőbe, ahol aztán szintén győzni tudtak a Mórocz-Hircze duó ellen, így begyűjtötték első közös aranyukat a legmagasabb osztályban, aminek köszönhetően az 5., illetve a 3. helyről várhatják a januári Budapest Bajnokságot.

Szikra Csaba is előkelő pozícióban zárta az évet, hiszen annak ellenére, hogy majd’ fél éve nem lépett pályára vegyes párosban, továbbra is második az országos ranglistán. Bízzunk benne, hogy jövőre legerősebb számában is újra láthatjuk majd az NKE SE kiválóságát, akinek egyébként a versenynap harmadik aranyérmét köszönhettük.
Csaba Letsch Péterrel az oldalán fokozatosan melegedett bele a játékba, és végül a pécsi ezüst után ezúttal aranyéremmel térhettek haza az egyre jobban összecsiszolódó játékosok.

Győzelmének köszönhetően Csaba a férfi páros ranglista 3. helyére ugrott, és mivel ezt a tabellát Kereszti Zoltán vezeti és Szent-Andrássy Márk is tagja a TOP 10-nek, bátran kijelenthetjük, hogy továbbra is a férfi páros az NKE-sek igazi sikerszáma!