Szűkítés


Minden Címke 680

Magyar Egyetemi Országos Bajnok az NKE evezős csapata!

    • ergo ob
    • dobogo
    • dobogo1
  • Előző
  • Következő

A 27. Nyílt Ergométeres Országos Bajnokságot, Egyetemi Országos Bajnokságot rendezték Győrött, ahol egyetemünk hallgatói (Percze Ágnes RTK; Mészáros Bence RTK; Lőrinczi Ede volt RTK-s és Mészáros Csongor HHK; edzőjük Detre Zoltán alez.) diadalmaskodtak az egyetemi csapatok között.


A csapattagoknak fejenként 500 méteres sprint távot kellett abszolválni úgy, hogy a négy fő által produkált teljesítmény átlagát vették figy...elembe és hasonlították össze a többi egyetemi csapat idejével, azaz amely csapat a leggyorsabban (legrövidebb idő alatt) húzta le az 500 métert, az nyert. Idén a legjobb időeredményt az NKE csapata produkálta: 1 perc 29.5 másodperc, míg a második helyen a veszprémi Pannon Egyetem csapata ért célba 1 perc 30.5 másodperces idővel, harmadikként pedig a győri Széchenyi István Egyetem zárt 1 perc 32,6 másodperccel. Kritérium volt még, hogy a négy fős csapatok három férfi tagja mellett egy nő is evezzen.


A kora délutánra kiírt futam eredeti időpontjához képest másfél órás csúszás következett be, amely nagy mértékben hátráltatta a sportolókat, hiszen többször kellett bemelegíteniük verseny előtt melegen tartva izmaikat.


Az NKE csapata magabiztos versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a bajnokságot, és a korábbi évek előkelő helyezéseivel szemben végül megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.


Gratulánk a csapatnak!