Szűkítés


Minden Címke 680

Dobogón az NKE futsal csapata a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

  • kupaatado
  • kupaatado
  • iflinger zsolt 4mez
 • Előző
 • Következő

Öt országból 44 csapat, csaknem 700 sportoló vett részt a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK), melyet nyolcadszor rendeztek meg Budapesten. A rendezvényen az NKE SE futsal csapat is részt vett. A rendezvényre a magyarországiak mellett Kárpátaljáról, Felvidékről, Vajdaságból és Erdélyből is érkeztek csapatok.

A pénteki csoportmérkőzéseken csapatunk a Selye János Egyetem ellen kezdett, melyet 2-1 arányban sikerült legyőznie. Ezt követően a Corvinus egyetem Futsal csapatával játszott izgalmas döntetlent, mely 3-3-mal zárult.  A csoport utolsó mérkőzésének tétje a továbbjutás szempontjából fontos volt, ennek megfelelően a hallgatók koncentráltan, magabiztos játékkal verték 4-1-re a Kamikázé csapatát.

Vasárnap reggel már egyenes ágon folytatódtak a küzdelmek, csoportelsőként Young Boys csapatával kerültünk össze, és vertük meg 5-0-ra. Ezzel a z NKE csapata elődöntőbe jutott!  Itt a későbbi győztes Óbudai Egyetem csapatát kellett volna megverni. Sajnos a mérkőzés már az első félidőben eldőlt, így a fiúk fejben a bronzmérkőzésre tartogatták erejüket.

A bronzmérkőzésre összekapták magukat a hallgatók, és a Szent István Egyetem ellen meggyőző játékkal szerezték meg a 3. helyet.

A KEK egyetemi torna végeredménye:

 1. Óbudai Egyetem
 2. Kolozsvári Góbék
 3. NKE
 4. Szent István Egyetem
 5. ELTE
 6. Corvinus
 7. Debreceni Egyetem
 8. YoungBoys
 9. Sapientia
 10. Selye János Egyetem
 11. – 12.: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Kámikázé
 12. – 16.: BME, SixtyNine, MTTK Stars Szabadka, II. Rákóczi Ferenc Főiskola

A torna All Star csapatába válogatták Iflinger Zsoltot, aki egyben a csapat legeredményesebb játékosa lett 6 találattal.

Az NKE hallgatói a tavalyi BEFS Final Four után a KEK-ben is letették a névjegyüket, büszkék lehetünk az elért eredményre- értékelt Nagy Ádám, testnevelő, az NKE SE Futsal szakosztály vezetője.