Szűkítés


Minden Címke 680

Újra lehet pályázni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjra

    • sportcsillagok mtimarjaijanos

Március 20-ig lehet pályázni a kormányrendelettel létrehozott állami, 2016–2017-es tanév 2. félévére vonatkozó Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramra. A program szakmai partnere a Magyar Olimpiai Bizottság.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek.

A megfelelően kitöltött jelentkezési lap alapján az ösztöndíjprogramban való részvételre a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve az illetékes sportági szakszövetség, továbbá a sportpolitikáért felelős miniszter tanácsadó testülete tesz javaslatot. Az ösztöndíj odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján a miniszter dönt. Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el.

Jelentkezési (postára adási) határidő: 2017. március 20., hétfő.