Szűkítés


Minden Címke 684

NKE SE érem eső tollaslabdában!

    • 17424871 915345118568730 168110359219256154 n
az NKE SE szervezésében megrendezésre került a 2016/2017-es szezon utolsó „B” kategóriás tornája, a Kikelet kupa.
A versenyen sok neves egyesület játékosai képviseltették magukat, azonban a válogatott edzőtáborral történő egybeesés miatt többen is kihagyni kényszerültek a megmérettetést.
Szerencsére ez a nevezők számán és a verseny színvonalán egyáltalán nem érződött, remek összecsapásokat tekinthettünk meg, és az NKE SE is sok játékosával igyekezett megkaparintani a győzelmekért járó serlegeket.

Az NKE SE játékosai már rögtön az elsők között megkezdték a menetelést, „C” vegyes párosban Szent-Andrássy Márk és Papp Violetta egy könnyed, 2-0 arányú győzelemmel indított a Fehérvári Bence - Váczi Vivien duó ellen. Sajnos a remek forma ellenére a következő mérkőzések nem alakultak számukra kedvezően, szoros küzdelemben maradtak alul, így a nap végére a 4. helyet sikerült végül megcsípniük.

A folytatásban a „B” kategória férfi egyes mezőnyében Kereszti Zoltán kétszettes győzelmet aratott Rohály Tamás felett, majd a következő körben Nagy-Szabó Leventét búcsúztatta remek játékkal. A döntőbe jutásért Gebhard Tamással kellett Zolinak megküzdenie. Az első szett nem alakult számára jól: 18-21-es eredmény mellett fordultak. A másodikban a koncentráltabb játék meghozta eredményét, így a 22-20-as Kereszti-sikert követően vághattak neki a harmadik, egyben utolsó szettnek, amiben Gebhard egy stabil 4-5 pontos különbséget alakított ki, és azt végig tartani is tudta. Így végül az epikus csatában 1:2-es szettaránnyal Zoli maradt alul, és biztosította be magának a 3. helyezését.

A férfi páros eredménye azonban mindenképpen kárpótolta az egyesben elszenvedett vereségért, a debreceni Mester Józseffel az oldalán magabiztos játékkal meneteltek ugyanis egészen az aranyérem megszerzéséig.

Zoli egyéni meccsével párhuzamosan Szent-Andrássy Márk a pécsi Lakatos Leventével csapott össze, akit egy szoros, 3 szettes mérkőzés során utasított maga mögé. A következő körben Mester József várta, aki már komoly kihívást jelentett számára, így két lejátszott mérkőzést követően búcsúzni kényszerült az egyéni küzdelmektől.

A „B” kategória vegyes páros mérkőzései azonban jobban alakultak Márk és Kispál Klaudia Kata számára. Két bravúros győzelemmel (2-0, 2-1) várták a harmadik csoportmérkőzésüket a rettegett szegedi edzőpáros ellen, akiket végül a komoly erőfeszítéseik ellenére sem sikerült felülmúlniuk. Ezáltal másodikként végeztek a csoportjukban, ami összességében a bronzérem megszerzését jelentette számukra.

Kata a továbbiakban is megőrizte remek formáját, és a Violettával alkotott párosukkal egészen a döntőig meneteltek, ahol bár győzniük nem sikerült a Kőmíves-Hircze páros ellen, a második hely megszerzésével így is remek eredményt értek el.

A páros mérkőzéseket végül az egyénik követték, ahol Kata első körben a felnőtt mezőnnyel még csak ismerkedő, szintén NKE-s Vetor Nikolt búcsúztatta (21-7, 21-12), majd az elődöntőben Ködmön Gabriella felett aratott könnyed győzelmet (2-0).

A döntő sok izgalmat tartogatott. Az első sima szettet követően Pothorszky Renátának sikerült elcsennie a másodikat, a harmadikban azonban Kata remek játékának köszönhetően nem sikerült ismételnie, így méltán került nyakába az aranyérem, és vehette át a győzelemért járó Kikelet kupa serlegét.

A frissen igazolt Varga Máté és Balázs Gergő is megkezdte szereplését az NKE SE színeiben. Máté egyéniben rögtön egy győzelemmel kezdett, Urbán Attilát ejtette ki egy könnyed, bemelegítő meccsel. A folytatásban Horányi Gáborral csapott össze, ahol egy szoros, 3 szettes mérkőzésben maradt alul ellenfelével szemben (22-20, 14-21, 10-21). Gergő „B” egyéniben Gebhard Tamás ellen bizonyíthatott, ám a nála jóval tapasztaltabb versenyző rutinos győzelmet aratott felette 0-2 arányban.

Máté a páros mérkőzéseket „C”-ben Lakatos Leventével, „B”-ben a fehérvári Christopher Pound Niusa-val az oldalán kezdte meg. Leventével az összhang már a kezdetektől megvolt, csoportelsőként jutottak a döntőbe, ám a Márki-Pálfi páros ellen nem sikerült megtalálni a nyerő taktikát, így az ezüstérmet érő második helyet tudhatták a végén magukénak.

„B” kategóriában az első mérkőzést a csapattárs, Szikra Csaba, és a Vízművek játékosa, Horváth Kristóf ellen vívhatták meg, a tapasztalt párosnak azonban nem tudtak nagy meglepetést okozni, búcsúzni kényszerültek egy kör után.

Szikra Csabi és Kristóf egymás ellen is összecsaptak, mely küzdelemből utóbbi jött ki győztesként. Az egyéni játék szerencsére nem befolyásolta a közös együttműködést a páros mérkőzések során, és a későbbi győztes Kereszti-Mester párostól való vereség után Csabiéknak a harmadik helyet sikerült elcsípniük.

Gratulálunk!