Szűkítés


Minden Címke 708

Nyolc éremmel búcsúztatták a szezont az NKE SE tollaslabdázók

    • dunaujvaros 2017

A szezon utolsó tollaslabda ranglista versenyének a másodosztályú felnőtt tornának Dunaújváros adott otthont.

Az NKE SE színeit nyolc játékos képviselte, akik közül azok az utánpótlás korú tollaslabdázók voltak túlsúlyban, akik az Ifjúsági Csapatbajnokságon elért elsőségük jutalmaként vehettek részt az eseményen, és akikről elmondható, hogy fiatal koruk ellenére derekasan helytálltak a felnőttek között is.

Olyannyira, hogy a női egyes szám döntőjét Vetor Nikol és Vetor Tánya vívták egymással, és a házi rangadóból végül Nikol jött ki győztesen. Az ikreken kívül Farkas Éva tudott még érmes pozícióban végezni, aki Tányával karöltve szerzett bronzérmet női párosban, Francia Botond pedig edzőjével, Pusztai Balázzsal nyerte meg kis híján a férfi páros számot, a fináléban mindössze döntő szett 21:19 arányban alulmaradva ellenfeleikkel szemben.
A fiatalok mellett három rutinos NKE-s felnőtt versenyző is pástra lépett. A már említett játékos-edző, Pusztai Balázs, férfi egyesben nem talált legyőzőre - sikerének köszönhetően egészen a magyar ranglista 20. helyéig kapaszkodott fel -, Kispál Kata és Nebehaj Karola pedig szettveszteség nélkül hódították el a női páros elsőséget.

A 2016-17-es szezonzáró torna kiválóan sikerült, az új idény szeptemberben veszi majd kezdetét.