Szűkítés


Minden Címke 712

Sikeres szereplés az MH Bajnokságokon

    • haromtusa
    • lobajnoksag
    • anatomiai
  • Előző
  • Következő

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az MH Ludovika Zászlóalj közös csapattal vett részt a Magyar Honvédség Katonai Háromtusa bajnokságán valamint Lőbajnokságán.

A kialakult határhelyzet miatt 2015-ben felfüggesztették az országos szintű kiképzési sportbajnokságokat, így nagy várakozással álltunk szeptember 13-ai MH Katonai Háromtusa és a 14-én rendezendő MH Lőbajnokság elé.

A Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár rendezte a bajnokságokat a Püspökszilágy térségében lévő kiképzőbázisán.

Kissé szeles időben a gépkarabély gyakorlattal kezdődött a verseny, ahol a résztvevőknek fekvő, térdelő és álló testhelyzetben kellett leküzdeniük a 200m távolságra elhelyezett célokat. Ezt követte a kézigránát cél és távdobás, majd a 3000m-es fegyveres terepfutással fejeződött be a megmérettetés. Versenyzőink derekasan kitettek magukért és ez meglátszott a kiváló eredményeken is.

Mészéros Edit hadnagy 2. hely, Bánszki Gábor alezredes 4. hely, Papp László őrnagy és Medveczky Bálint honvéd tisztjelölt 7. hely, Csóti Diána honvéd tisztjelölt 9.hely, Diák Mónika törzsőrmester 11.hely. A Mészáros, Diák, Csóti női csapat aranyérmet szerzett, míg a Bánszki, Papp, Medveczky férfi csapat harmadik lett. Összesített pontversenyben a 18 induló csapat közül az előkelő 3. helyet szereztük meg.

A másnapi lőbajnokságon egy újfajta dinamikus gépkarabély lőgyakorlatot kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek, ami 3x25m futást, fekvő és térdelő testhelyzetű lövést, valamint tüzelőállás váltást is tartalmazott és fedezék mellől és mögül is kellet lőni körös és anatómiai célokra. Mindezt egy meglehetősen szűk időkorlát tette még feszesebbé
(egyébként jónéhány versenyző ki is futott a szintidőből). E mellett egy klasszikus 25m-es pisztoly lőgyakorlatot (10 lassú, 10 gyors) is be kellett mutatni a résztvevőknek. Eredményeink itt is szépnek mutatkoztak:

Pisztoly: Mészáros Edit hadnagy 4.hely, Jánosi Dorina honvéd tisztjelölt 5. hely, Bánszki Gábor alezredes 6.hely. Gépkarabély: Mészáros Edit hadnagy 4. hely, Kordás Attila hadnagy 6. hely.

Pisztoly csapat (Mészáros, Jánosi, Bánszki, Kordás) 2. hely, az ugyanilyen összeállítású Gépkarabély csapat pedig a bronzérmet szerezte meg.  A 22 induló katonai szervezetből az összesített pontversenyben a nem várt második helyezést szereztük meg. Mészáros Judit hadnagy a legtöbb pontot lövő versenyzőnek járó különdíjat is megkapta a női mezőnyből.

Reméljük, hogy e sikeres szereplés tovább folytatódik az október 16-17-én megrendezésre kerülő MH Mezei-futóbajnokságon is.