Emlék a Ludovika Főépület átadásáról

  • Szalagátadás
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem mindhárom kara kapott egy-egy darabot abból a nemzeti színű szalagból, amelyet a Ludovika Főépület átadásakor Orbán Viktor miniszterelnök vágott át. Patyi András az egyetem rektora április 10-én a KTK-n, április 14-én az RTK-n, április 23-án pedig a HHK-n adta át a dékánoknak a bekeretezett nemzeti színű szalagdarabokat.… Bővebben»

Nyelvoktatás: sikerek, kihívások

  • Nyelvoktatás: sikerek, kihívások
Az utóbbi időben hatalmas változások mentek végbe az emberek közötti kommunikációban és az idegen nyelvek oktatásában - mondta megnyitó beszédében Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese az egyetem Idegenyelvi és Szaknyelvi Központjai által szervezett, nyelvtanároknak szóló konferencián. A rektorhelyettes hozzátette: a nyelvoktatás és a témával kapcsolatos kutatások… Bővebben»

Hallgatói pályaműveket díjaztak az egyetemen

  • Hallgatói pályaműveket díjaztak az egyetemen
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem három hallgatója kapott elismerést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által szervezett konferenciasorozat utolsó állomásán, április 15-én a Közigazgatás-tudományi Karon. A KIM január végén az ÁROP 1.1.26 Partnerségi Program keretében „Szerinted…?” címmel hirdetett pályázatot, amelynek célja a közigazgatás-fejlesztéssel kapcsolatos hallgatói elképzelések összegyűjtése és beillesztése volt a 2014-2020-as… Bővebben»

Robotok az ember szolgálatában

  • Robotok az ember szolgálatában
A robotika rohamosan fejlődik, de az a nap még odébb van, amikor az ember a boltban megvásárolt robotot kibontja, hátradől a fotelben és nézi, ahogy új szerzeménye főz, mos takarít. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Puskás Tivadar Szakkollégiuma által rendezett Robotino Jamboree-n is csak a tanteremben a… Bővebben»

Belga katonatisztek az NKE-n

  • Belga katonatisztek az NKE-n
A belgiumi Királyi Katonai Akadémia Törzstiszti Tanfolyamának végzős hallgatói látogattak el április 14-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. A két intézményben folyó munkát a találkozón Kis Norbert továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettes, Boldizsár Gábor ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja, valamint Jean-Luc Colson alezredes, a Királyi Katonai Akadémia vezető mentora mutatta be… Bővebben»

A holokauszt áldozataira emlékezünk

  • Holokauszt emléknap
Ma van a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja. Az Országgyűlés 2000-ben - a budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóján – Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter javaslatára döntött arról, hogy minden évben április 16-án emlékezzenek meg a holokauszt magyarországi áldozatairól, 1944-ben ugyanis ezen a napon kezdődött meg az akkor Magyarországhoz tartozó Kárpátalján a zsidók… Bővebben»

Továbbra is népszerűek az NKE képzései

  • Educatio kiállítás
Az idei felvételi jelentkezésekkel kapcsolatban több internetes hírportálon is jelentek meg olyan cikkek, amelyek szerint csökkent a Nemzeti Közszolgálati Egyetem népszerűsége, vonzereje. A felvételi adatok alapján azonban nem tekinthető megalapozottnak ez a megállapítás, hiszen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem - a csökkenő keretszámok és az átalakított képzési struktúra mellett- továbbra is nagyon… Bővebben»

Elhunyt Dr. Michelberger Pál

  • Elhunyt Dr. Michelberger Pál
2014. április 11-én, életének 85. évében elhunyt Prof. Dr. Michelberger Pál, az MTA rendes tagja, Széchenyi-díjas gépészmérnök, a Budapesti Műszaki Egyetem volt rektora és a Magyar Tudományos Akadémia korábbi alelnöke, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Doktori és Tudományos Tanácsainak tagja, a jogelőd Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tiszteletbeli doktora. Halálával pótolhatatlan veszteség érte… Bővebben»

A tudás nyugati, a szív magyar

  • Nagy Ervin országos főépítész
Egy épület nem csupán a munkának materiális megvalósulása, hanem szimbólum is egyben – véli Nagy Ervin országos főépítész a Ludovika Főépület megújulása kapcsán készült interjúban.  A többi között a Magyar Művészeti Akadémia aranyérmével és alternatív Kossuth-díjjal kitüntetett szakember szerint egy épület olyan tér, amelynek megtöltése nemzeti szinten is fontos szemléletváltást vagy… Bővebben»
Youtube csatornánk