A holokauszt áldozataira emlékezünk

  • Holokauszt emléknap
Ma van a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja. Az Országgyűlés 2000-ben - a budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóján – Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter javaslatára döntött arról, hogy minden évben április 16-án emlékezzenek meg a holokauszt magyarországi áldozatairól, 1944-ben ugyanis ezen a napon kezdődött meg az akkor Magyarországhoz tartozó Kárpátalján a zsidók… Bővebben»

Harcias hetük volt a tisztjelölteknek

  • Ócsai harcászati gyakorlat
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző karának hallgatói egyhetes komplex harcászati gyakorlaton vettek részt múlt héten a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj ócsai kiképzőbázisán. A "Nyílt Roham 2014"elnevezésű gyakorlaton a 124 tisztjelölt, tisztes helytállásról tett tanúbizonyságot.  Dr. Horváth Tibor ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Vezetőképző Intézetének igazgatója a többi… Bővebben»

Végvár 2014

  • Vadvíz 2013
Második éve szervez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös közszolgálati gyakorlatot hallgatóinak, az idén Végvár 2014 elnevezéssel. A Hungária körúti és a Farkasvölgyi úti kampuszokon, valamint az ócsai és csobánkai gyakorlótereken zajló gyakorlaton az egyetem mindhárom karának végzős hallgatói részt vesznek április 28-án és 29-én. Az előkészítő foglalkozások már megkezdődtek, a tervezésnél… Bővebben»

A tudás nyugati, a szív magyar

  • Nagy Ervin országos főépítész
Egy épület nem csupán a munkának materiális megvalósulása, hanem szimbólum is egyben – véli Nagy Ervin országos főépítész a Ludovika Főépület megújulása kapcsán készült interjúban.  A többi között a Magyar Művészeti Akadémia aranyérmével és alternatív Kossuth-díjjal kitüntetett szakember szerint egy épület olyan tér, amelynek megtöltése nemzeti szinten is fontos szemléletváltást vagy… Bővebben»

Online is elérhető a Bonum Publicum

  • Bonum Publicum március
Tavaly decemberben indult útjára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nyomtatott magazinja, a Bonum Publicum. A havi megjelenésű egyetemi lap elsősorban az intézményben zajló oktatási, tudományos, kulturális és sportéletről, valamint a felsőoktatás és a közigazgatás híreiről számol be a magazin olvasóinak. Az egyetem Ludovika Főépületének átadására tematikus számmal készültek a lap szerkesztői, az… Bővebben»

Törzsvezetési gyakorlat az RTK-n

  • Törzsvezetési gyakorlat
A rendészeti vezetői mesterképzési szak teljes végzős állománya részt vett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar komplex rendészeti törzsvezetési gyakorlatán, amelyet immár harmadik alkalommal rendeztek meg a Karon, április 5-én.   A törzsvezetési gyakorlat levezetését korábban több tantermi felkészítő foglakozás előzte meg. A gyakorlat során a résztvevők a Bács-Kiskun megyei határszakaszon… Bővebben»

Felvételi: a legjobb 10 között az NKE

  • Nyílt nap az NKE-n
A kilencedik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény Magyarországon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) - derült ki a felsőoktatási jelentkezések feldolgozását követően. 6258-an választották idén az NKE-t, közülük 4880-an jelölték meg első helyen az intézményt jelentkezési lapjukon. Az egyetem képzéseinek népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy minden karon többszörös túljelentkezéssel kell számolnia annak,… Bővebben»

Egyetemi sport nemzetközi szinten

  • Freyer Tamás előadása
A Koreai Köztársaság városában, Gwangjuban rendezett, a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) konferenciáján a MOB közgyűlésének diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat delegáltja, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanszékvezetője, dr. Freyer Tamás is előadást tartott. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) alelnöke, a FISU  Oktatási Bizottságának a meghívására tartott előadást az egyén és a társadalom… Bővebben»

Ybl-díjat kapott Szalay Tihamér

  • Ybl-díjat kapott Szalay Tihamér
Nemrégiben vehette át az építészeknek járó legrangosabb elismerést, az Ybl Miklós-díjat Szalay Tihamér építészmérnök, a Ludovika Főépület rekonstrukciójának építésztervezője. A díjat Pintér Sándor belügyminiszter adta át Szalay Tihamér építésznek több évtizedes kimagasló színvonalú munkásságáért az Ybl Miklós által tervezett budapesti Magyar Állami Operaházban. Szalay Tihamér a díjjal kapcsolatban honlapunknak elmondta, hogy… Bővebben»
Youtube csatornánk