EBSCO adatbázisok

Az EBSCO adatbázisok szolgáltatáson belül egy több folyóiratcikk-adatbázisból álló csomaghoz lehet hozzáférést kapni az EBSCOhost keresőrendszeren keresztül. 

A szolgáltató a http://search.epnet.com címen érhető el. Az adatbázist minden egyetemi IP címmel rendelkező olvasó használhatja. 


A szolgáltatás az alábbi adatbázisokat tartalmazza: 
 

Legal Source

A Legal Source kiváló forrás jogászok, tanárok, üzletemberek, jogi könyvtárosok és mindenki számára, aki joggal kapcsolatos tevékenységet végez. Teljes szöveges anyagokat tartalmaz a világ legelismertebb tudományos jogi folyóirataiból. A Legal Source alapvető forrás a jogi világ aktuális témáival, tanulmányaival és trendjeivel kapcsolatban. A gyűjtemény több mint 1200 teljes szövegű folyóiratot és több mint 2,5 millió rekordot tartalmaz, többek közt könyvismertetőket és esetleírásokat. A Legal Source fókuszában a jog és a jogi témakörök állnak, például büntetőjog, nemzetközi jog, szövetségi jog, szervezett bűnözés, egészségügyi jog, munkajog és emberierőforrás-jog, etika és környezetvédelem.
A folyóiratok listája itt érhető el.

eBook Academic Subscription Collection

Az EBSCO Publishing első előfizethető e-könyvgyűjteménye, mely több mint 83.000 címet tartalmaz teljes szöveggel és a tudományos témakörök széles spektrumát fedi le az üzleti tudományoktól, a természettudományon, valamint a műszaki tudományokon át egészen a bölcsészettudományig. Ez a gyűjtemény nem tartalmaz nem tudományos és irreleváns címeket vagy bármilyen szabadon elérhető címet. A gyűjtemény minden címe korlátlan számú felhasználó számára érhető el. Így a gyűjtemény minden címéhez egyszerre több felhasználó is hozzáférhet. Mint minden az EBSCO-tól elérhető e-könyv, az eBook Academic Subscription Collection is az EBSCOhost® tartalmával egyesítve érhető el. A felhasználók kereshetnek akár csak az e-könyv gyűjteményben vagy más EBSCO adatbázisokkal együtt a teljes EBSCOhost® -on elérhető tartalomban. A keresési találatok egy listában jelennek meg relevancia szerint rendezve. 

Military & Government Collection

A hadügy és a kormányzati ágak aktuális híreinek közlésére készült adatbázis periodikumok, tudományos igényű folyóiratok és a szóban forgó területek növekvő igényeihez illeszkedő tartalom részletes gyűjteményét kínálja. A Military & Government Collection közel 300 folyóirat és periodikum teljes szövegét, valamint több mint 400 kiadvány indexelését és referátumait tartalmazza. 

Az adatbázisban feldolgozott folyóiratok listája az alábbi linkeken (.pdf formátumExcel táblázatHTML formátum) érhető el. A feldolgozott egyéb forrásokat pedig az alábbi linkeken (.pdf formátumExcel táblázatHTML formátum) tekinthetik meg. 
Ezeket a címlistákat bárki megnyithatja, nem csak az egyetemi IP-címes gépekről érhetőek el! 
 

International Security & Counter Terrorism Reference Center

Ez az adatbázis a biztonság, illetve a terrorizmus elleni védekezés gyakorlatilag valamennyi aspektusát felöleli, és részletes tájékoztatást nyújt az elemzési folyamatokról. Célja, hogy elősegítse a biztonsággal és terrorizmussal kapcsolatos kérdések általános megértését. Az ISCTRC átfogó, nyílt forráskódú hírszerzési forrást (Open Source Intelligence Resource) biztosít az elemzők, kockázatkezelő szakemberek és hallgatók számára. Az adatbázis gyűjtőkörében több száz teljes szövegű folyóirat és periodikum, több százezer válogatott cikk, hírjelentés, beszámoló, összefoglaló, könyv, GYIK található, valamint a terrorizmus és biztonság kérdéseire vonatkozó szabadalmazott Háttérinformáció Összefoglalók (Background Information Summaries). 

Az adatbázisban feldolgozott kiadványok listája az alábbi linkeken (.pdf formátumExcel táblázatHTML formátum) érhető el. 
Ezeket a címlistákat bárki megnyithatja, nem csak az egyetemi IP-címes gépekről érhetőek el! 
 

Academic Search Complete

Az Academic Search Complete a világ legértékesebb és legátfogóbb, tudományos igényű, multidiszciplináris teljes szövegű adatbázisa, amely több mint 5990 teljes szövegű periodikumot tartalmaz, több mint 5030 lektorált folyóiratot beleértve. A teljes szövegeken kívül több mint 9900 folyóirat és összesen több mint 10 400 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások stb. indexelését és referátumait foglalja magában. Az adatbázis PDF tartalma 1887-ig nyúlik vissza. 

Az adatbázisban feldolgozott folyóiratok listája az alábbi linkeken (.pdf formátumExcel táblázatHTML formátum) érhető el. A feldolgozott egyéb forrásokat pedig az alábbi linkeken (.pdf formátumExcel táblázatHTML formátum) tekinthetik meg. 
Ezeket a címlistákat bárki megnyithatja, nem csak az egyetemi IP-címes gépekről érhetőek el! 
 

Business Source Premier

A Business Source Premier több mint 2300 folyóirat teljes szövegű változatát tartalmazza, beleértve nem kevesebb mint 1100 lektorált kiadvány teljes szövegét. Az adatbázis a menedzsment, a gazdaságtudományok, a pénzügy, a könyvelés, a nemzetközi vállalkozás és a marketing területeit fedi le. 
 

MasterFILE Premier

Ez az adatbázis kifejezetten közkönyvtárak számára készült, és közel 2000 általános jellegű, valamint üzleti, egészségügyi, oktatási és tudományos folyóirat cikkeinek teljes szövegét tartalmazza. 
 

Newspaper Sources Plus

Az adatbázis 149 amerikai és nemzetközi hírlap teljes szövegű változatát kínálja, és több mint 410 amerikai hírlap teljes szövegéhez biztosít korlátozott hozzáférést. Az adatbázis televíziós és rádiós híranyagok átiratainak teljes szövegét is tartalmazza. 
 

ERIC

Az ERIC (The Educational Resource Information Center) egy amerikai országos pedagógiai információs rendszer, amely 2200 tömörítvény hivatkozásokkal bővített teljes szövegét, valamint közel 1000 oktatással kapcsolatos folyóirat referátumát és bibliográfiai adatait tartalmazza. Az Academic Search Premier használói közel 530, az ERIC-ben indexelt folyóirat cikkeinek teljes szövegéhez kapnak hozzáférést. 
 

MEDLINE

Az adatbázis tulajdonosa az amerikai National Library of Medicine, amely szakmailag irányadó orvosi információt szolgáltat az orvostudomány, a beteggondozás, a fogászat, az állatorvostudomány, az egészséggondozási rendszer, a pre-klinikai tudományok területéről. A MeSH (Medical Subject Headings - orvosi tárgyszórendszer) segítségével több, mint 4600 kurrens bio-orvosi folyóirat cikkeit lehet keresni. 
 

Health Source - Consumer Edition

Az adatbázis olyan területeket fed le, mint az AIDS, a rák, a cukorbetegség, a kábítószer-függőség és az alkoholizmus, időskori betegségek, fitness, egészséges táplálkozás, nő- és gyermekegészségügy. Közel 300 egészségügyi folyóirat található benne. 
 

Health Source: Nursing/Academic Edition

Ez a tudományos adatbázis közel 600 folyóirat teljes szövegét tartalmazza különböző orvos-tudományi területekről. A beteggondozás és az ehhez kapcsolódó témakörök különösen hangsúlyosan szerepelnek. 
 

Library, Information Science & Technology Abstracts

Az adatbázis (rövid nevén LISTA) több mint 500 alapvető folyóiratot, több mint 50 elsőrendű folyóiratot és 125 válogatott folyóiratot indexel, valamint könyveket, kutatási jelentéseket és előadásanyagokat. Az adatbázisban többek között a könyvtárosság, az osztályozás, a katalogizálás, a bibliometria, az online információ-visszakeresés és az információkezeléssel kapcsolatos anyagok találhatóak, egészen az 1960-as évek közepéig terjedően.

GreenFILE

A GreenFILE többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörével kapcsolatos anyagokat tartalmaz. Az adatbázis több mint 384 000 rekord indexelését és referátumait tartalmazza, valamint szabad hozzáférést biztosít több mint 4700 rekord teljes szövegéhez. 
 

Regional Business News

Az USA üzleti folyóiratainak adatbázisa. Átfogó, teljes szövegu válogatást nyújt az Egyesült Államok területén megjelenő 75 regionális üzleti napilap és folyóirat cikkeiből.