Arcanum Digitális Tudománytár (ADTPlus)


Az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) az Arcanum prémium szolgáltatása, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé és kereshetővé múltunk legfontosabb nyomtatott forrásait (tudományos és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények legjavát).

A több millió oldalas szövegállományban történő keresés, a találati környezet megjelenítése, valamint a több száz lap tartalomjegyzékének böngészése díjtalan, a dokumentumok megjelenítését azonban csak egyetemi IP-címmel rendelkező számítógépről lehet igénybe venni.
Az oldalak letöltési lehetősége korlátozottan biztosított, egy menetben maximum 50 oldal tölthető le. Egy-egy oldal vagy lapszám letöltésére nincs lehetőség.

Az adatbázist ajánlható mindazoknak, akik múltunk kutatásával foglalkoznak akár a szaktudományos lapokban, akár a mindennapi életet tükröző napilapokban. A teljes szövegű keresés új távlatokat nyit az érdeklődők számára, a dokumentumok minden szava, kifejezése, személy és helységnevek könnyen, gyorsan kutathatók, a kutatónak így már csak a források értékelését, a következtetések levonását kell elvégeznie.

  • Folyóiratok - Nagy sorozatok
  • Lexikonok
  • Hírlapok
  • Családtörténet, helytörténet
  • Első világháború


Az adatbázist minden egyetemi IP-címmel rendelkező számítógépről igénybe lehet venni. Az adatbázis a http://adtplus.arcanum.hu/ linken érhető el.