Az elhárítás múltja, jelene, jövője – Tudományos konferencia

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézete 2016. októberében “Az elhárítás múltja, jelene, jövője” címmel meghívásos tudományos konferenciát rendez. 

A Nemzetbiztonsági Szemle szerkesztősége a konferencia kapcsán tematikus szám megjelentetését tervezi, segítve ezzel az elhárítás témakörében a tudományos kutatások eredményeinek közzétételét.

A szervezők várják a 20. század elejének időszakáig visszanyúló (az elhárítás szervezetrendszereit, feladatait, tevékenységeit bemutató) tanulmányokat, mind kutatóktól, szakemberektől, oktatóktól és doktoranduszoktól.

A tanulmányokat (név és elérhetőség megjelölésével) az nbszemle@uni-nke.hu e-mail címre legkésőbb 2016. szeptember 01-ig kérjük beküldeni.

(A Szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy a beküldött írásműveket lektoráltatja, és csak az arra alkalmas tanulmányokat jelenteti meg). 

Állambiztonsági Szolgálatok - Nemzetbiztonsági Szolgálatok Képzéstörténeti Szakmai Tudományos Konferencia

Az NKE Nemzetbiztonsági Intézete 2014 májusában „Állambiztonsági Szolgálatok - Nemzetbiztonsági Szolgálatok Képzéstörténeti Szakmai Tudományos Konferencia” címmel meghívásos konferencia megrendezését tervezi. Mindez lehetőséget teremt arra, hogy – kellő számú és színvonalú publikáció beérkezésének függvényében – a Nemzetbiztonsági Szemle tematikus számával segítsük a témakörhöz kapcsolódó publikációk és tudományos kutatások eredményeinek közzétételét.

A folyóirat Szerkesztősége szívesen fogadja a XX. század elejének időszakáig visszanyúló, a hírszerzés és elhárítás képzéstörténetéhez kapcsolódó írásokat, mind kutatóktól, szakemberektől, oktatóktól és doktoranduszoktól.

A tanulmányokat (név és elérhetőség megjelölésével) az e-mail címre legkésőbb 2014. április 20-ig kérjük beküldeni.

(A Szerkesztőség fenntartja a jogot, hogy a beküldött írásműveket lektoráltatja, és csak az arra alkalmas tanulmányokat jelenteti meg).