Pályázati felhívás


Az ESN NUPS szekció pályázatot hirdet rendkívüli tisztújításra a következő Board pozíciókra:

  • Local Representative

  • IT és kommunikáció koordinátor

  • Magyar hallgatókért felelő és Mov’in Europe koordinátor

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell egy EUROPASS önéletrajzot, valamint egy programtervet. A programtervben a pályázó részletesen kifejti kvalifikációit és a tanév fennmaradó részére elgondolt, megvalósítani kívánt ötleteit. A pályázatban világosan ki kell fejteni, hogy miben tudná előe lendíteni a szervezetet munkásságával. Egy pályázó csak egy pozíció betöltésére pályázhat.


A pályázási időszak: 2016.02.08 – 2016.02.16.


A pályázatokat az esn@uni-nke.hu címre kell elküldeni elektronikus formátumban.

A beérkezett pályázatok kiértékelése a február havi Board ülésen esedékes, melyeken minden pályázó személyesen vagy Skype-on köteles megvédeni pályázatát.


ESN-NUPS

Az Egyetemen működő tandemprogram 2015-ben vált teljes jogú tagjává az Erasmus Student Network hálózatának.

Az ESN  feladata, hogy Egyetemre érkező külföldi diákokat segítse magyarországi tartózkodásuk során, emellett ösztönzik és aktívan bevonják a külföldi diákokat a hallgatói életbe, hogy a nálunk eltöltött időszak kellemes emlékként és hasznos tapasztalatként maradjon meg emlékezetükben.

A tandemprogram nagyszerű lehetőséget  nyújt egyetemünk hallgatóinak, hiszen így közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a beérkező ösztöndíjasokkal, gyakorolhatják az idegen nyelveket, továbbá megismerhetnek olyan cserediákokat, akik kíváncsiak a magyar kultúrára, emberekre és szívesen kötnének barátságot külföldön.

A hallgatók pályázat útján kerülhetnek be az ESN-NUPS szekcióba.  A 2015/2016 tanév I. félévére várhatóan 2015. áprilisában várható pályázati felhívás, a II. félévre pedig az ősz folyamán.


A mentorok

A tandemprogram keretében minden külföldi hallgatónak egy mentor segít a mindennapi nehézségek leküzdésében a magyarországi tartózkodásuk teljes ideje alatt (általában 1 szemeszter). A mentorok olyan önkéntes hallgatók, akik szívesen áldoznak egy kicsit szabadidejükből, hogy bemutassák a külföldi hallgatónak a várost és az egyetemet, segítsék őket a magyarországi tartózkodásuk idején.

A mentorok feladata:

  • kapcsolatfelvétel a külföldi hallgatókkal már a szemeszter kezdete előtt, ami elengedhetetlen a kölcsönös bizalom kiépítéséhez (közreműködés a kollégium/szállás keresésében)
  • az eligazodás és beilleszkedés segítése az egyetemen és Budapesten (diákigazolvány-igénylés segítése)
  • gyakorlati tanácsok (hol érdemes vásárolni, szórakozni, hova érdemes utazni, stb...)
  • programszervezés a külföldi hallgatók számára
  • részvétel a bejövő hallgatóknak szervezett programokon

További információ:
EHÖK Külkapcsolati Bizottság
erasmusplus.nke@gmail.com


ESN-NUPS Facebook oldala


ESN-NUPS Honlap