Saratov Exchange


Az NKE Közigazgatás Tudományi Kara évek óta kölcsönös látogatások és hallgatói csereprogram keretében együttműködik a Sztolypin Volga Régió Közigazgatási Akadémiával. A csereprogram keretében a hallgatóknak lehetősége van, hogy üzleti és közigazgatási témájú kurzusokat, továbbá nyelvkurzusokat látogassanak.


A Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration égisze alatt működő Stolypin Volga Region Institute (Saratov) felsőoktatási intézmény az utóbbi években jelentős hangsúlyt helyezett nemzetközi kapcsolataira. Az általuk kialakított nemzetközi mobilitási csereprogram német, magyar, szlovák és kínai hallgatók számára lehetővé teszi, hogy egy hónapig kifejezetten erre a célra létrehozott üzleti és közigazgatási témájú kurzusokat hallgassanak angol nyelven. A program kiegészítéseként nyári egyetem keretében a hallgatók különböző szintű orosz nyelvkurzusokon is részt vehetnek. A jövőben a programot három hónapos átfogó, angol nyelvű képzéssé kívánják alakítani.

Az NKE Közigazgatás-tudományi Kar a 2011/2012. tanévben az 3 hallgatót, a 2012/2013. tanévben 2 hallgatót küldött ki az orosz partner intézménybe. Saratovból a 2012/2013. tanévben 1, a 2013/2014. tanévben pedig 2 hallgató érkezett a KTK-ra.
További információ

Közigazgatás-tudományi Kar

Dékáni Hivatal, Nemzetközi Ügyek

Girst Noémi
Tel.: +36 1 432 9000 / 20186
E-mail: girst.noemi[kukac]uni-nke.hu
1118 Budapest, Ménesi út 5.