Walter Hallstein program


Az NKE Közigazgatás Tudományi Kara évek óta együttműködik a  Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg felsőoktatási intézménnyel a Walter Hallstein Program keretében. A program a sikeresen pályázók számára két hónapos szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít Baden-Württembreg tartomány közigazgatási szerveinél.


A mobilitási program egyedülálló módon a Baden-Württemberg Stiftung finanszírozásával lehetőséget teremt nemzetközi hallgatók számára, hogy helyi, járási és tartományi szinten megismerkedjenek a német közigazgatással a gyakorlatban, olyan ismereteket szerezve, melyek hasznosak lesznek számukra a főként a német jogrendszer hatását tükröző magyar közigazgatásban.

A fogadó intézmények évről évre lehetőséget adnak hallgatóinknak arra, hogy ne csak egy-egy osztály, ennél fogva egy-egy szakigazgatási ágazat gyakorlatába, de rotációs alapon akár a fogadó intézmény tevékenységi körének teljes spektrumába is betekintsenek (pl: szociális igazgatás, építésügyi igazgatás, hatósági engedélyeztetés, szabálysértési ügyek, ifjúságvédelem, stb.)

A Hochschule für Öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg felsőoktatási intézmény az NKE Közigazgatás-tudományi Kar sokoldalú partnereként nemcsak a hallgatók toborzásában, kiválasztásában és a megfelelő fogadó intézmény felkutatásában segédkezik, de szinte kivétel nélkül minden hallgató számára szállást is talál a két hónapos gyakorlat időtartamára. Hallgatóink számára kiváló lehetőséget jelent a program, hiszen hazai képzésükhöz illeszkedő külföldi közigazgatási szakmai gyakorlatot szerezhetnek, melyet akár kötelező szakmai gyakorlatként is elfogadtathatnak, mindezt a júliustól októberig tartó időszakban, ami nem zavarja meg a reguláris képzésen való részvételüket. Mindezt olyan havi ösztöndíj összeg biztosítása mellett, mely majdnem háromszorosa annak, amit Erasmus szakmai gyakorlatos hallgatóként kapnának. A Közigazgatás-tudományi Karról minden évben 2-3 hallgatót vesznek fel a programra. Az elmúlt két évben 4 hallgatónk vett részt a programban.
További információ

Közigazgatás-tudományi Kar

Dékáni Hivatal, Nemzetközi Ügyek

Girst Noémi
Tel.: +36 1 432 9000 / 20186
E-mail: girst.noemi[kukac]uni-nke.hu
1118 Budapest, Ménesi út 5.