NKE SE Lövész szakosztály


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2013 telén döntött úgy, hogy hallgatóival be kíván lépni a sportlövészet világába, így született meg az NKE SE Lövészszakosztály, amely mint kiderült sokak várakozását és igényét teljesítette be.
Az egyetem mindhárom kara képviseli itt magát, rendőrtisztjelöltek, honvédtisztjelöltek és a lövészet iránt elhivatott civil szakos hallgatók lassan fél éve lőnek, edzenek közösen, fejlesztik képességeiket egyre pontosabbá és gyorsabbá. Minden edzés alkalmával gyakorlatilag az összes jelenlévő eszközre szükség van, nincs fölösleges pisztoly, védőszemüveg, vagy lőszer. Ez talán jól szemlélteti a tagok aktív részvételét, elhivatottságát.
2014 óta a Lövészszakosztály a versenyek felé fordult és tett meghatározó lépéseket. A rendelkezésre álló lehetőségeket teljes mértékben kihasználva, a lehető legtöbb jó lövőt igyekszik indítani, versenyeztetni, ám sajnos a szakosztály kapacitása e téren véges. Az első versenyeken való bemutatkozás, mind részvétel, mind segítő tevékenységek terén ígéretes és igen pozitív. A szervezők és a versenyek szereplői is örömmel fogadják a fiatal lövőket, elismerik a koncentrációt és biztonságosságot, melyet versenyzőink tanúsítanak.
Sikeres a szakosztály a megállapodások terén is, ez részben annak köszönhető, hogy a támogatók bíznak a fiatalok eredményességében, szívesen szponzorálják a sportot, részben pedig köszönhető a szakosztály lelkiismeretes és talpraesett vezetőjének.
Az NKE SE Lövészszakosztály reményteljesen tekint az elkövetkező időszakra, élményekkel, tapasztalatokkal, eredményekkel kíván gazdagodni, soha nem hagyva figyelmen kívül a biztonságot.
NKE SE Lövészszakosztály