Egyetemi hírek

Vezérőrnaggyá léptette elő az NKE rektorhelyettesét a köztársasági elnök

A honvédelmi miniszter előterjesztésére  vezérőrnaggyá léptette elő Prof. Dr. Padányi József dandártábornokot, a NKE tudományos rektorhelyettesét Áder János köztársasági elnök május 17-én, szerdán, a Sándor Palota tükörtermében.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/05/17/vezerornaggya-leptette-elo-az-nke-rektorhelyetteset-a-koztarsasagi-elnok

Új nemzedék, új szemlélet

Az elektronikus hadviselés modern eszközei, a rendőrség és a civilek kapcsolata, valamint a határvédelem is szerepelt a témák között azon a rendezvényen, amelyen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakkollégiumainak hallgatói mutatták be legújabb kutatási eredményeiket.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/05/17/uj-nemzedek_-uj-szemlelet

Két pályázattal is várja a BM a tudománykedvelőket

A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és a Belügyi Tudományos Tanács pályázatot hirdet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem PhD hallgatói számára a doktori képzési díj, illetve a doktori fokozatszerzési eljárási díj költségátvállalására a 2017/2018. tanévre, valamint a Belügyi Tudományos Tanács tudományos, szakmai pályázatot hirdetett meg Az új évezred kihívása – Digitális, infokommunikációs képességek címmel.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/05/17/ket-palyazattal-is-varja-a-bm-a-tudomanykedveloket

Fejben dől el minden?

Dr. Haller József előadásával zárult a Ludovika Szabadegyetem rendezvénysorozat 2017-es tavaszi szemesztere. A Rendészettudományi Kar Rendészeti Magatartástudományi Intézet intézetvezetője, egyetemi docense „Agresszió: neurobiológiától a kriminológiáig” címmel tartott előadást.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/05/17/fejben-dol-el-minden

Az előadásról készült felvétel: https://youtu.be/0nsSw9Jmqh0

Hivatásuk: a nemzet szolgálata

Idén májusban ismét megtartották a Ludovika Fesztivált a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, immáron nyolcadik alkalommal. A rendezvény hagyományosan a Ludovika Zászlóalj Száznapos Ünnepségével indult, ahol azokat a honvédtisztjelölteket ünnepelték, akik elérkeztek a tiszti esküjük letétele előtti utolsó kihíváshoz.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/05/13/hivatasuk-a-nemzet-szolgalata

A balkáni térség európai uniós bővítése Európa stabilitásának a kulcsa

Európaizáció a Balkánon” címen tartottak konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Lőrincz Lajos előadótermében 2017. május 12-én. A plenáris ülést követő négy szekcióban az egyetem oktatói mellett a meghívott előadók a Nyugat-Balkánra ható európai integráció hátterét, az ehhez kapcsolódó uniós és magyar érdekeket, a Balkán régióját érintő átfogó kérdéseket, valamint az országok integrációjának lépéseit mutatták be.

Bővebben: http://uni-nke.hu/hirek/2017/05/13/a-balkani-terseg-europai-unios-bovitese-europa-stabilitasanak-a-kulcsa

Jog, állam, dráma

2017. május 12-én került megtartásra a Koltay Gábor, Balázs Béla-díjas filmrendező, színigazgató, érdemes művész és Dr. Horváth Attila, a Magyar Állam - és Jogtörténeti Intézet egyetemi docense vezetésével megvalósuló, a dráma világát jogi és államtudományi szempontból megközelítő, Jog, állam, dráma című szabadon választható kurzus záróelőadása a Ludovika Főépület Szent László Kápolnájában.

Bővebben: http://akk.uni-nke.hu/kutatas-es-tudomanyos-elet/esemenyek_-konferenciak/2017/05/16/jog_-allam_-drama

Lebstück Mária: az első női főhadnagy

A Megyeri úti temetőben tartott megemlékezést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar. A honvédelem napja alkalmából tartott ünnepségen Lebstück Mária, az első női főhadnagy síremlékénél helyezett el koszorút Mészáros Judit alezredes asszony, valamint Pothnár Ágnes másodéves honvédtisztjelölt a kar és a hölgyállomány nevében.

Bővebben: http://hhk.uni-nke.hu/hirek/2017/05/17/lebstuck-maria-az-elso-noi-fohadnagy

Embert próbáló mesterlövő világkupa – hallgatóink segítségével

A 15. Rendőri és Katonai Mesterlövő Világkupának ismét a rendőrség és a Magyar Honvédség adott otthont a nagytétényi és a tatárszentgyörgyi, illetve a táborfalvai lőtéren május 6. és 9. között.

Bővebben: http://rtk.uni-nke.hu/karunkrol/hirek/2017/05/16/embert-probalo-mesterlovo-vilagkupa-hallgatoink-segitsegevel

Mérőgyakorlatok a Víztudományi Karon

A mérőgyakorlatok szerves részét képezik a Víztudományi Karon folyó képzéseknek, olyannyira, hogy nem csupán egy gyakorlati részről, hanem egy konkrét tárgyról van szó. Az oktatás gyakorlati részén túl, kapcsolatépítő hatása is igen erős. A kar szakmai kapcsolati rendszere több évtizedes múltra nyúlik vissza, melyek lehetőséget biztosítanak a jelenlegi hallgatók elméleti és gyakorlati képzésének professzionális biztosítására.

Bővebben: http://vtk.uni-nke.hu/hirek/2017/05/16/merogyakorlatok-a-viztudomanyi-karon