túra1

A turizmus kiemelt fontossága nem csupán abban rejlik, hogy az egyik legtermészetesebb, legkönnyebben megvalósítható mozgásforma, de közösség- és családépítő ereje és a minimális eszközigénye miatt az egyik leginkább környezetbarát és fenntartható sport. S?t messze túlmutat a testmozgáson, hiszen a túrák során természeti kincsek, kulturális és történelmi örökségek megismerése is cél lehet éppen úgy, mint maga a teljesítmény.

Hazánk és a környező országok rejtett szépségeinek közös felfedezése olyan felejthetetlen élmény, amely igazi csapatot kovácsol mindazokból, akik részesei lehetnek egy-egy túrának. A hazai támogatásoknak köszönhetően (SZÉP kártya) a túrák költségeinek egy része ilyen módon is finanszírozható (vonat, szállás, étkezés, belépők…) így amellett, hogy kíméli a pénztárcánkat, a meglátogatott régiók gazdasági fejlődéséhez is hozzájárulhatunk. A nagyobb, szervezett túrák kapcsán jelentkező költségek is elenyészőek más sportágak költségeihez képest, már csak azért is, mert itt az „infrastruktúra” maga a természet.

Tervezett programok 2013-ra:

- Budapesthez közeli helyek meglátogatása fél–egy napos kirándulások keretében. Olyan magyarországi helyek felkeresése, amelyek valamilyen történelmi, szakmai vagy természeti emlékkel rendelkeznek, a helyszínen röviden megbeszélve a nevezetességhez kapcsolódó tudnivalókat.

-Csatlakozás, az NKE SE színekben, rangos hazai teljesítménytúrákhoz (ttt.tr.hu), mint például Kinizsi 100, Hanák Kolos, Téli Mátra stb. Az extrémebb túrákra vágyók összefogása közös edzések keretében, felkészülésképpen.

-Szomszédos és távolabbi országok nevezetes és kevésbé ismert turista útjainak felfedezése 1-2 napos túrák keretében.

-Ismerkedés a turizmus extrémebb műfajaival: hegymászás, Via-Ferraták, barlangászás, sziklamászás. Kisebb csoportokban, az érdeklődő tagok számára, vezetett túrák szervezése a közeli alkalmas terepekre is (Erdély, Felvidék, Szlovákia, Ausztria, Horvátország).

-Túra-beszámoló klubdélutánok szervezése. Vetítéssel egybekötött úti beszámolók az egyesület tagjainak élményeiből, vagy meghívott híres hazai túrázók, világjárók, hegymászók bemutatkozása. Elméleti képzés, szabályok, szükséges felszerelés ismertetése. Rendszeresség: minden félévben 1 alkalom, a szorgalmi id?szak elején.

-Kapcsolatépítés hazai és határon túli túramozgalmakkal, közös programok szervezése. Partnerkapcsolatok kiépítése és erősítése olyan egyetemekkel, ahol működik túraszakosztály. Tapasztalatok megosztása és közös túra-platform létrahozása érdekében.

-Képekkel illusztrált rövid szöveges beszámolók elhelyezése az NKE SE honlapjára kedvcsinálóképpen.