NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az éghajlatváltozásról és az energiabiztoságról tartott megbeszélést az NFI

Az egyetem Nemzetközi Főigazgatói Irodája dél-koreai delegációt fogadott június 21-én a Ludovika Campuson.  Young June Park, korábbi tudásügyi- és gazdasági miniszterhelyettes, jelenleg az Ahnse Alapítvány elnöke, Tae Young Jung, a Yonsei Egyetem és Sungjin Kang, a Koreai Egyetem munkatársainak látogatása fontos mérföldkövet jelentett a nemzetközi együttműködés és a tudományos tapasztalatok előmozdítására irányuló folyamatokban.

A találkozó során Liliana Śmiech nemzetközi főigazgató megbeszéléseket folytatott olyan kritikus globális kérdésekről, mint az éghajlatváltozás és az energiabiztonság, amelyen a felek megosztották egymással gondolatait, és megvizsgálták azokat az együttműködési stratégiákat, melyek e sürgető kihívások kezelésére irányulnak. Az eszmecsere rávilágított a fenntartható fejlődés iránti közös elkötelezettségre, valamint a tudományos és akadémiai együttműködés fontosságára e célok elérésében.

E látogatás különösen jelentős, mert idén ünnepeljük a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 35. évfordulóját, amely még nagyobb hangsúlyt ad a találkozónak, kiemelve a két ország közötti tartós barátságot és együttműködést.

Az egyetemi találkozó megerősítette a két ország kapcsolata további fejlesztésének lehetőségét az oktatási és kutatási együttműködések révén.

 

Szöveg: Nemzetközi Főigazgatói Iroda

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: Liliana Śmiech