NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Magas rangú argentin delegáció az NKE-n

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Nemzetközi Főigazgatósága (NFI) magas rangú delegációt fogadott június 21-én, amelynek tagja volt Carlos Torrendell argentin oktatási államtitkár és tanácsadója, Carlos Hoevel. Az esemény fontos mérföldkő volt a Magyarország és Argentína közötti nemzetközi tudományos együttműködés megerősítésében.

A látogatás alkalmával a vendégek megismerhették az egyetem történetét és küldetést, a különböző nemzetközi programokat, a Ludovika Campus korszerű létesítményeit, valamint az innovatív megközelítéseket és kiválósági programokat, amelyek segítségével a hallgatók a közszolgálat területén sikeres karriert tudnak majd építeni.

A találkozó egyik kiemelt témája az NKE-n 2025-től induló tanárképző karral kapcsolatos diskurzus volt: a delegáció tagjainak bemutatták a kar különböző területeit, tudományos célkitűzéseit, valamint a hallgatók és kutatók számára egyaránt kínálkozó egyedülálló lehetőségeket. A delegáció tagjai leginkább a stratégiai elképzelések és az olyan együttműködési projektek iránt érdeklődtek, amelyek mind a magyar, mind az argentin oktatási paletta javát szolgálhatják. A párbeszéd jelentős részét a két ország oktatási rendszerének összehasonlítása tette ki: megvizsgálták a strukturális különbségeket, a pedagógiai megközelítéseket, valamint az állami és a magánintézmények eltérő szerepét az oktatási eredmények alakításában.

Carlos Torrendell és Carlos Hoevel látogatása nemcsak elmélyítette az argentin oktatási politikák és gyakorlatok megértését, hanem megerősítette az NKE nemzetközi partnerségének előmozdítása iránti elkötelezettségét is.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbra is nyitott a világ különböző intézményeivel való kapcsolat kiépítésére és várakozással tekint az olyan jövőbeli tudományos együttműködésekre, amelyek elősegítik a kultúrák közötti tanulás és innováció lehetőségeit, megnyitva többek között az utat a különböző csereprogramok előtt.

 

Szöveg: Nemzetközi Főigazgatói Iroda, Harangozó Éva

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: Argentína