NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Átvették oklevelüket az RTK nappali végzős hallgatói

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának (RTK) 153 nappali munkarendű végzős hallgatója vehette át diplomáját június 27-én, az NKE Ludovika Arénában rendezett oklevélátadó ünnepségen, amelyen kiemelt elismerések átadására is sor került.

„Igazán szép hivatást választottak” – fogalmazott köszöntőbeszédében Christián László r. dandártábornok, az NKE oktatási rektorhelyettese. Mint kifejtette, ezzel a nappal a hallgatók tanulmányaik végére értek, amikor is érdemes felidézni, hogy milyen szép emlékekkel és olykor nehézségekkel teli volt az ideáig megtett hosszú út. „A nehézségeket legyőzték, hiszen itt vannak” – emelte ki a rektorhelyettes, aki részletezte, hogy a végzősök komoly segítséget kaptak az egyetemtől, a többi között kapcsolatrendszert, ludovikás közösséget, tudást, csapatmunka élményét, az alázatra nevelő kemény munka megismerését és perspektívát a jövőbe. „Valamennyi rendészeti hivatás felértékelődik a közeljövőben és az lesz igazán sikeres, aki a leggyorsabban és leghatékonyabban tud a változásokhoz alkalmazkodni és állandóan meg tud újulni” – emelte ki a rektorhelyettes. „A legfontosabb üzenetem a diploma mellé az, hogy semmi nem lehetetlen” – hangsúlyozta Christian László, majd hozzátette: „Most már önökön a sor, hogy a haza szolgálatába állítsák tudásukat és képességüket.”

A nappali munkarendben végzett hallgatóknak az oklevelet Christián László oktatási rektorhelyettes, Kovács Gábor vezérőrnagy, az RTK dékánja, valamint az adott rendészeti szerv képviselője adta át.  Az ünnepségen külön dicséretben részesült több hallgató is, mások mellett Lónyay Menyhért tanulmányi díjat kapott Gáspár Vanda Éva pénzügyőr hadnagy, az RTK adó- és pénzügyi nyomozó szakirány végzős hallgatója. Továbbá kiváló tanulmányi eredményére tekintettel eseti jutalomba részesült Tőzsér Vivien pénzügyőr főhadnagy, az adó- és pénzügyi nyomozó szakirány végzős hallgatója, valamint Németh Vivien pénzügyőr főhadnagy, az adó- és pénzügyi nyomozó szakirány végzős hallgatója.

E mellett az életmentéshez kapcsolódó gyors helyzetfelismerésére, annak határozott kezelésére és helyszínen nyújtott segítségnyújtására tekintettel jutalomban részesült Mitiner Márk János pénzügyőr hadnagy, az adó- és pénzügyi nyomozó szakirány végzős hallgatója. Kiemelkedő tanulmányi eredményét és közösségi munkáját ismerték el Nováki Tamás Sándor tűzoltó hadnagynak, a Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelem alapképzésén végzett tisztjelölt hallgatónak.

Szintén kiemelkedő tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréséül Dr. Pataky Iván díjat és karóra emléktárgyat adományoztak Széplaki Viviennek, a Katasztrófavédelmi Intézet katasztrófavédelem alapképzésen végzett tisztjelölt hallgatójának. A Jó tanuló, jó sportoló kari díjban részesült Slekta Réka rendőr tisztjelölt hallgató és Farkas Flávió Milán pénzügyőr tisztjelölt hallgató. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Pro Juventute Ösztöndíját Tóth Noémi rendőr hadnagy kapta.

„Kemény és fáradságos munkával bebizonyították, hogy érdemesek az oklevélre” – fogalmazott záróbeszédében Kovács Gábor r. vezérőrnagy, aki a végzősöknek azt tanácsolta, hogy legyenek mindig nyitottak a világra, ugyanis manapság az alkalmazkodás létfontosságú. Felhívta arra is a figyelmüket, hogy igyekezzenek minél előbb beilleszkedni az őket befogadó szervezetbe. „Az önök sikere a mi sikerünk is, legyenek büszkék arra, hogy itt szereztek diplomát” – emelte ki Kovács Gábor.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának most végzett hallgatói június 29-én teszik le a tiszti esküjüket a Ludovika Campuson rendezett tisztavató ünnepségen.

 

Szöveg: Harangozó Éva

Fotó: Szilágyi Dénes 


Címkék: oklevélátadó