NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Oklevelet vehettek át a Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Kar (RTK) Katasztrófavédelmi Intézetének (KVI) végzős levelező, valamint a nappali költségtérítéses munkarendben végzett hallgatói a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus Dísztermében vehették át okleveleiket június 27-én.

Kovács László vezérőrnagy, az NKE tudományos rektorhelyettese ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ez az egyetem egy olyan különleges intézmény, amelynek elsődleges feladata, hogy hű maradjon a Ludovika hagyományaihoz és megőrizze egyediségét.

„Mi, valamennyien egy olyan közösséghez tartozunk, akik kapcsolódnak az állam életének szervezéséhez, irányításához, így a katasztrófavédelemhez is, összeköt bennünket hazánk és választott hivatásunk szeretete, valamint az, hogy ehhez az intézményhez tartozunk” – jelentette ki a hallgatókhoz szólva.

A köszöntőbeszéd után elismerések átadására került sor. Oláh Péter tű. alezredes a mesterképzésben teljesített kiemelkedő tanulmányi eredményéért átvehette a Góra Zoltán tű. altábornagy, a Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) főigazgatója által adományozott dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplakett ezüst fokozatát. A felsőfokú katasztrófavédelmi képzésben tartósan kiemelkedő oktatási, oktatásszervezési és tudományos kutatási tevékenységéért Ambrusz József tű. ezredes, az RTK Katasztrófavédelmi Intézet Katasztrófavédelmi Műveleti Tanszékének vezetője főigazgatói oklevél és dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplakett arany fokozata elismerésben részesült.

A katasztrófavédelem alap-, és mesterképzésben résztvevő 96 hallgatónak Kovács László, Kovács Gábor r. vezérőrnagy, az RTK dékánja, Mógor Judit tű. vezérőrnagy, a BM OKF főigazgató-helyettese, valamint Varga Ferenc tű. dandártábornok, a KVI vezetője adta át a végzettséget igazoló oklevelét, diplomáját.

A hallgatói válaszbeszédben Oláh Péter tű. alezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dél-pesti Kirendeltségének vezetője hangsúlyozta, hogy az oktatók iránymutatásának köszönhetően mindannyian megtalálták a számukra legérdekesebb szakterületet, amelynek ismereteit feldolgozták és részletesen megismerték, ennek eredményeként színvonalas és eredményes szakdolgozatok és diplomamunkák születtek. Kiemelte azt a csapatszellemet, amely társaival összekötötte tanulmányaik során, illetve megköszönte az oktatók, a hallgatótársai és a családtagjaik támogatását, hangsúlyozva, hogy a fejlődés kulcsa a folyamatos tanulás.

Mógor Judit pohárköszöntőjében gratulált a végzetteknek és megköszönte az egyetem vezetésének, az oktatóknak és az együttműködő szervezeteknek a közös és sikeres felkészítést. Beszédében emlékeztetett a katasztrófavédelmi szervezet fő feladataira, a segítségnyújtásra és az életmentés fontosságára, amelyek minőségi garanciája az egyetemen megszerzett tudásra is épül.

Az ünnepélyes oklevélátadón a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje adott ünnepi műsort.

 

Szöveg: Szabó Réka Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes