NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megjelent a KKSZK saját hatásköri döntésekkel kapcsolatos elvi szintű jogi állásfoglalása

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a kormányzati képzési és oktatási beszerzésekről szóló 396/2023. (VIII. 24.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) szerinti központi beszerző szervi feladatait ellátó Kormányzati Képzésszervezési Központ (KKSZK) elvi szintű jogi állásfoglalást tett közzé a saját hatásköri döntésekkel kapcsolatban, melyet az érintett szervezetek a KKSZ portálján érhetnek el.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Korm. rendelet tárgyi hatálya alá tartozó valamennyi képzési beszerzési igény tekintetében, azaz a fenti linken elérhető jogi állásfoglalás 1. és 2. számú mellékletében részletezett jogszabály által kijelölt, kizárólagos joggal rendelkező szervezet(ek) által megvalósítható képzési beszerzések és a speciális tárgyú képzési beszerzések esetében is, az érintett szervezetnek az igénybejelentési kötelezettsége továbbra is fennáll.

Az 1. és 2. számú mellékletben megjelölt képzéseket hivatkozni – a melléklet eltérő rendelkezése hiányában – egy érintett szervezetnek kizárólag abban az esetben van lehetősége, ha a képzési igénye arra irányul, hogy a képzést megvásárolja. Az érintett szervezetek az igénybejelentés során az 1. és 2. számú mellékletben megjelölt képzésekre az ott jelzett képzésmegnevezéssel tudnak hivatkozni.

A jogi állásfoglalás valamennyi mellékletét a KKSZK tervezetten évente, illetve jogszabályváltozás esetén soron kívül felülvizsgálja. Ezzel összefüggésben felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogi állásfoglalás 1. és 2. számú mellékletét a KKSZK iránymutatási céllal teszi közzé és fenntartja a mérlegelési jogát arra, hogy az 1. és 2. számú mellékletben megjelölt képzésekhez kapcsolódó beszerzési igények tekintetében a központosított közbeszerzési és beszerzési rendszer keretében vagy járulékos beszerzési szolgáltatás nyújtásával történő megvalósításról döntsön.

 


Címkék: KKSZK