NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Bepillantás a hivatás világába

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) július 15. és 19. között pályaorientációs táborba hívta azokat a középiskolás fiatalokat, akik érdeklődnek a hadtudomány, a rendészettudomány, a víztudomány és a közigazgatási tanulmányok iránt.

A Gábor Áron Táborban a Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium rendészeti tanulói változatos programokon keresztül ismerkedtek meg az egyetem sokszínű világával, képzési területeivel a gyakorlatban is.

A szervezők élményszerű, játékos, identitáserősítő és pályaorientációs programokat állítottak össze a résztvevők számára, akiknek így nemcsak a sportra és a játékra jutott idejük (kirándulás, kalandjáték, lézerharc), hanem ellátogattak az Országházba és számos szakmai jellegű találkozón is részt vettek.

A diákok bekapcsolódtak a Rendészettudományi Kar kínálta projektekbe (intézkedéstaktika, határőri bemutató), és bepillantást nyerhettek a XIII. kerületi Tűzoltóparancsnokság életébe, valamint a tatai Klapka György 1. Páncélosdandárnál megtekinthették az új haditechnikai eszközöket. Továbbá a szolgálati kutyák, valamint a rendvédelmi szervek és a polgárőrség irányába történő foglalkozáson és részt vehettek.

A tábor célja az volt, hogy a diákok megismerjék az NKE képzési kínálatát, és segítséget kapjanak a pályaválasztásban.

 

Szöveg: Szabó Miklós István

Fotó: Frigyer László