NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Téged is vár az NKE – jelentkezz a pótfelvételire!

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeként 2218 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a 2024/2025-ös tanévben. Néhány állami ösztöndíjas alap- és mesterképzési szakon azonban még van lehetőség felvételt nyerni az NKE-re a pótfelvételi eljárás keretében, amelynek jelentkezési határideje augusztus 7.

A bajai Víztudományi Karon (VTK) egy új, hiánypótló szakkal várják a pótfelvételizőket a vízkárelhárítási mesterképzésen. A négyféléves kurzus célja olyan korszerű műszaki, közigazgatási, jogi és gazdasági ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik komplex módon képesek a vízgyűjtőgazdálkodás kárelhárítási, illetve hatósági és szakhatósági feladatainak ellátására a közigazgatás, a vízügyi ágazat és a katasztrófavédelem területén. Emellett a VTK-n vannak még támogatott helyek az építőmérnöki, a környezetmérnöki és a vízügyi üzemeltetési mérnöki alapszakon is.

A Rendészettudományi Kar egyebek mellett a rendészeti szak bevándorlási, a rendészeti igazgatási közrendvédelmi szakirányokra, a katasztrófavédelem iparbiztonsági és katasztrófavédelmi műveleti szakirányokra, továbbá a tűzvédelmi mérnöki alapszakra hirdet pótfelvételit.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői nappali mesterszakára a Magyar Honvédség állományából várják a jelentkezőket, a védelmi infokommunikációs rendszertervező levelező munkarendű mesterképzési szakára civilek is jelentkezhetnek.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar idén nem hirdet meg képzéseket a pótfelvételi eljárás keretében.

A pótfelvételi beadási határideje: 2024. augusztus 7., éjfél. Jelentkezni a felvi.hu-n lehet július 30-tól.

Az NKE pótfelvételi képzéseinek listája IDE kattintva érhető el.