NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

A pótfelvételin is nagy volt az érdeklődés az NKE iránt

A pótfelvételi eljárásban összesen 276-an adták be jelentkezésüket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) három karára. A különböző képzésekre most 115 hallgató jutott be, így az általános eljárásban felvett 2218 elsőévessel együtt a jogorvoslati szakasz lezárulta után várhatóan közel 2400-an kezdhetik meg tanulmányaikat az NKE-n szeptemberben.

Az NKE Víztudományi Karán a 2024/2025-ös tanévben induló, kétéves vízkárelhárítás mesterképzésre a júliusi pótfelvételi időszakban lehetett először jelentkezni. Az új szakra – amelyre különösen nagy volt az érdeklődés a pótfelvételi során – összesen 20-an jutottak be. A négyféléves kurzus célja olyan korszerű műszaki, közigazgatási, jogi és gazdasági ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik komplex módon képesek a vízgyűjtőgazdálkodás kárelhárítási, illetve hatósági és szakhatósági feladatainak ellátására a közigazgatás, a vízügyi ágazat és a katasztrófavédelem területén. Az idén szeptembertől induló vízkárelhárítási mesterképzésre

Az NKE nappali és levelező munkarendben, államilag támogatott és önköltséges formában is hirdetett pótfelvételit a különböző alap- és mesterképzési szakokra. A műszaki képzésekre 69-en, államtudományi képzésekre 46-an jutottak be. A legmagasabb ponthatárok a katasztrófavédelem tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányán, valamint a magánbiztonsági és a vízügyi üzemeltetési mérnöki szakokon voltak.

A kollégiumokba való beköltözés már elkezdődött, a közel 2400 elsőéves hallgató pedig szeptember 3-án vehet részt az NKE ünnepélyes tanévnyitóján.

A pótfelvételi részletes eredményeit ITT tekinthetik meg.

 

Szöveg: Szabó Réka Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: pótfelvételi