NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Digitális olvasójegy és online beiratkozás az NKE Egyetemi Könyvtárában

Az Egyetemi Könyvtár az új tanévben is folytatja az átállást a digitális olvasójegyek használatára és biztosítja az új belépők számára az online beiratkozás lehetőségét. 

A digitális olvasójegy olyan okoseszközre letölthető applikáció, amely lehetőséget biztosít a kikölcsönzött könyvek állapotának nyomon követésére, hosszabbításra, és kölcsönözni kívánt könyvek előjegyzésére is. Szükségtelenné teszi a hagyományos plasztik kártyát, a telefonnal együtt mindig kéznél van, így nincs több elhagyott olvasójegy, nincs több elfelejtett határidő. 

Azok az egyetemi polgárok, azaz hallgatók, oktatók, kutatók, doktoranduszok, akik még nem iratkoztak be az Egyetemi Könyvtárba, most akár otthonról is regisztrálhatnak. Az online regisztrációt követően az első könyvtárlátogatás alkalmával letölthetik digitális olvasójegyüket és használhatják a Könyvtár szolgáltatásait. 

A hagyományos olvasójeggyel rendelkezők könnyen lecserélhetik a műanyag kártyát digitális olvasójegyre, ha a soron következő látogatásukkor leadják olvasójegyüket, és jelzik a kollégáinknak, hogy digitális olvasójegyre szeretnének váltani.