NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Fedezd fel Délvidék történelmi szépségét egy felejthetetlen kalandtúrán!

Ha 11. vagy 12. évfolyamos diák vagy, vágj bele egy életre szóló élménybe, és csatlakozz az NKE Nemeskürty István Tanárképző Karának (NITK) ingyenes terepgyakorlatához a történelmi Magyarország területén 2024. október 26-29. között.

Fedezd fel Délvidék legkülönlegesebb történelmi helyszíneit, ahogy még sosem láttad, Nánay Mihály történésszel, az NKE NITK oktatójával. Nánay tanár úr nevét akár tankönyvszerzőként, akár Magyarország első számú történelmi magazinja, a Rubicon munkatársaként is ismerhetitek, ha épp a Duna Televízió történelmi sétái során nem láttátok még.

Olyan helyeken járhatsz majd, ahol a természet, a kultúra és a történelem varázslatos ötvözetet alkot. A kiránduláson testközelből találkozhatsz a magyar történelemmel, hiszen személyesen járhatod be múltunk emblematikus helyszíneit, amelyekről eddig még nem hallott érdekességet tudhatsz meg. Emellett ismeretterjesztő filmek, tanári előadások és interaktív módon a diákok bevonása is részét képezik a programnak.

Gyere és nézd meg a pezsgő kulturális életéről híres Szabadkát, pihenj meg az egyedülálló természeti értékeiről ismert, és számos fesztiválnak helyet adó Palicsi-tó partján, kóstolj meg helyi specialitásokat, és kapcsolódj ki a természetben, kirándulj velünk a nándorfehérvári diadal helyszínén. Fedezd fel Csúrogot, látogasd meg velünk Székelykevét, a világ legdélebbi magyar többségű települését, és nézz körül Galambóc várának monumentális tornyaiból. Szerbiát a Vaskapun átkelve a Dunán hagyjuk el, és a mai Románia területén található Orsovába vesszük az irányt, ahol a Duna egyik leglátványosabb szakasza mély, szűk szorosokkal és meredek sziklákkal tárul elénk. Ellátogatunk Herkulesfürdőre, a Monarchia egyik legelegánsabb fürdőjének óvárosi részére, ahol Sissi saját fürdőpalotája a mai napig látható. Megnézzük Temesvárt, a gazdag történelmi múlttal rendelkező bánsági várost, amelynek központja az UNESCO Világörökség része. Terepgyakorlatunk utolsó célpontja az aradi vértanúk emlékhelye lesz.

Az út nem csupán egyedülálló élményt jelenthet számodra, de új ismeretségekre, barátságok megkötésére is lehetőséget nyújt. Találkozhatsz az NKE oktatói­val is, akik rövid előadásaik során „észrevétlenül” az érettségi vizsgára is felkészítenek téged.

Az NKE tanárképzése kiemelten gyakorlatfókuszú lesz, amelyet számos innovatív képzési elem biztosít majd, a terepgyakorlatok rendszere ezek egyike.

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, jelentkezz 2024. október 15-éig a NITK programjára!

Regisztrálj ITT