NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

A méhek meséje elvarázsolta a kicsiket és nagyokat egyaránt

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem A méhek meséje címmel idén először szervezett őszi családi napot az egyetemi polgárok és családtagjaik számára az Oktatási Központ Aulájában, a mellette található zöldterületen és az Orczy Kalandparkban, október 12-én.  A hatalmas érdeklődés mellett zajlott eseményen változatos családi programokkal, a többi között állatsimogatóval is várták a látogatókat.

A családi napon az érdeklődők egy látványkaptáron keresztül betekintést nyerhettek a méhek világába, és lehetőség volt mézkóstolásra is. A kicsiket a bábjátékok mesés történetekkel szórakoztatták, a népi játszótéren a játékok nem csupán látványos népművészeti alkotásokként jelentek meg, hanem fejlesztő hatású kreatív, embert próbáló ügyességi feladatokat kínáltak a kalandvágyóknak.

A gyerekek az arcfestés során varázslatos lényekké változhattak, a kézműves foglalkozásokon kipróbálhatták alkotóképességüket, részt vehettek kisállat bemutatón, simogathattak egyebek mellett kecskét, malacot, alpakát, tyúkot, valamint pónilovaglás is részét képezte a programoknak. A telhetetlen méhecske, a Dörmi és Dorka Mézországban, A kiskakas gyémánt félkrajcárja, A tücsök és a hangya, vagy a Vízipók-csodapók eltáncolt üzenetek című diafilmeket a Ludovika Egyetemi Színpad narrációja tette különlegessé.

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett program célja az volt, hogy az egyetemi közösség tagjai számára olyan találkozási pontot biztosítson, ahol a családok minőségi időt tölthetnek együtt.

 

Szöveg: Sallai Zsófia

Fotó: Szilágyi Dénes

 


Címkék: UNI-NKE családi nap