NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megbontotta a vihar a HHK egyik épületének tetejét

A hétvégi szélvihar megbontotta a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus (Hungária krt.  9-11.) területén található Takács Károly Sportcsarnok tetőszerkezetét, a szerkezeti elemek egy része a Zách utcai úttestre zuhant. Személyi sérülés nem történt. A hétfői erős szél miatt a kárelhárítási munkálatok akadoznak, a tűzoltók még nem tudták szabaddá tenni a Zách utcát. Ezért a Hungária krt-i campus Zách utcai gépjármű bejárata csak a Hős utca felől közelíthető meg.  

A csarnok épülete jelenleg életveszélyes, azt kordonnal elkerítették. Az órarendben tervezett testnevelési és sportfoglalkozások, szabadidős tevékenységek más helyszínre történő áttervezése folyik. Az órarend szerinti foglalkozások megtartása jelenleg más helyszínen biztosított.

Az épület üzemeltetéséért felelős MH BHD Üzemeltetési és Kiképzést Támogató Osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a hétfői erős szél tovább rongálta az épületet, belülről is károkat okozott; az épület felújítása várhatóan több hónapot fog igénybe venni.


Címkék: 2017 HHK viharkárok